POW hemmaförälder

Idag var en dag då jag verkligen har njutit av att vara hemmaförälder. På förmiddagen åkte vi till Loka Brunn för ett möte angående jobb längre fram. Lilla S var vid gott mod och nöjd att få sitta i en egen fåtölj. Efteråt fikade vi i ett av lusthusen på området. Lite ägg gick ner trots att där fanns så mycket spännande att se. Allra mest spännande var robotgräsklippare. -Bil! Bil! ropade S förtjust. Hon gick till och med med på att gå några meter ditåt hängandes i mina fingrar. På väg tillbaka till bilen passerade vi receptionsbyggnaden med en fontän framför. Lilla S älskar fontäner. Jag satte henne på kanten och hon började pilla lite försiktigt i vattnet. Jag fick ett infall och slet till mig den tomma plastbyttan vi haft äggen i. Sedan följde en fin stund där vi jämförde flyta och sjunka. Det var också skoj att kunna kasta plastlådan in till fontänens mitt och se hur den alltid flöt tillbaka till oss. Efter en stund blev hon modig och körde ner bägge fötterna i vattnet. Vi kan nu konstatera att skalbyxorna från PoP verkar hålla vad de lovar. Skorna kunna vi hälla ut vatten ur sedan. Också det en festlig upplevelse. Senare under eftermiddagen när lilla S hjälpte mig att plocka ur diskmaskinen avancerade hon ett snäpp och kröp själv med sakerna som bor i det låga skåpet istället för att bara langa till mig. Då svällde mammahjärtat ska ni veta. Det är otroligt hur mycket stolthet man kan känna över sådana där små små utvecklingssteg. Ute i trädgården förvånade hon mig genom att en lång stund hjälpa mig att plocka äpplen från marken och sedan lägga dem i den för ändamålet avsedda hinken. Inte ett enda tog hon ur och la tillbaka på marken heller. När hon i sinom tid tröttnade, vi har varit borta en vecka så det blev typ fem vändor med 10-liters hinken, tog hon bara ett äpple att mumsa på och kröp iväg på upptäcktsfärd. Det är verkligen helt fantastiskt att spendera hela dagarna med en 16 månaders <3

Idag var en dag då det var tungt att vara hemmaförälder. På förmiddagen hade jag ett viktigt möte och blev tvungen att ta med Lilla S. Jag kände att mitt fokus blev splittrat och det gjorde att jag kände mig lite dum och orolig att ge intrycket att inte ha en egen personlighet förutom ”mamma”. Jag hade förberett så vi hade kokta ägg och en äpplebulle eftersom jag ville vara säker på att hon hann få i sig något stadigt innan sin middagslur. Hon äter så himla dåligt. Det började bra men så dök det upp konferensgäster på tipspromenad och efter det fick jag inte i henne mer ägg. Bullen gick såklart ner senare, bra iofs men inte alls lika bra som ägg hade varit. Hon åt sedan i princip inget mer under eftermiddagen. Kanske tre tuggor blodpudding, en tredjedels fruktgrötklämmis och en liten bit bröd med jordnötssmör. Eftermiddagen var full av olika utbrott. Stundtals helt obegripliga stundtals mer förståeligt, som när man bränner sig på en brännässla. Jag blev frustrerad över avbrott och kände inte att jag hann med det jag ville under dagen. Trots en helt rimlig plan. Samtidigt kände jag mig som en tråkig och otillräcklig mamma. Lilla S kräver tutte för att repa sig och då får jag ångest över att jag kanske förstör den lilla chans till att hon ska äta mat som finns. Det kändes också som att jag spenderar all min vakna tid i vårat kök. Antingen med att göra mat eller städa efter måltiden och ändå är det alltid massa disk och rörigt. Det är verkligen inte alltid helt lätt att spendera varje dag med en 16 månaders.

Ingen av de här beskrivningarna är mer eller mindre sann än den andra. Bägge är rakt av ur min dag idag. Det är absolut inget försök att säga ”allt handlar om vad du fokuserar på”, ”välj glädjen” eller något annat vidrigt levnadsråd. Det är inte heller så att jag i den förra texten försökt att skönmåla mina upplevelser eller att jag i den senare spätt på. Jag kan egentligen bara konstatera att det att spendera hela dagarna med ett litet barn gör varje dag längre än någonsin förr och samtidigt är den över i ett huj. Man hinner ingenting men har ändå på 12 timmar hunnit med ungefär ett halvårs glädje, tvivel, stress, lycka, förundran och disk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *