Barnet växer

Det är konstigt hur hjärnan fungerar. Nyår är ett hittepå av oss människor och infaller ju inte heller samtidigt överallt i världen. Det är bara ett datum. Men ändå, på den här sidan nyåret känns maj, då planen är att pappa C ska ta över föräldraledigheten så oerhört snart. Maj är också månaden då lilla S blir ett år. Innebär det samma förändring som nyår? Från ett klockslag till ett annat går hon från bebis till…ja vad säger man på svenska, småbarn?

Igår tog pappa C fram sittdelen till lilla S vagn. Det blev först en liten tur här i byn och sedan en eftermiddag i Örebro. Hon såg så stor ut min lilla tjej. Hon kryper inte, hon är en bra bit från att stå, hon säger inte mamma specifikt till mig och hon har bara en enda liten tandspets. Hon är vår lilla bebis. Men allt oftare händer det att jag tycker att hon är ett barn. Det kan vara hur hennes kropp känns eller att hennes hår lagt sig på ett annat sätt eller ett klädesplagg hon får på sig. Som den fina röda jackan hon hade igår, jag är van att se henne i overall. När det händer grips mitt lilla mammahjärtat av lätt panik. Allt går så fort.

Häromdagen bläddrade jag och C igenom bilder från första månaderna med lilla S. Jag kunde riktigt känna doften av sommar och minnas det där lilla lilla huvudet som inte var större än tutten hon ammade från. Men jag hade glömt hur mörkt hennes hår var. Vad har jag mer glömt? Jag ser så fram emot att hon ska börja gå och prata, att kunna göra saker tillsammans så som man kan med barn. Många av de saker jag verkligen längtar till ligger först flera år fram och det känns oerhört långt till dess. Men även om jag längtar så kan jag inte släppa känslan att bebisen S är en annan en barnet S och att bebisen S försvinner. Att varken mitt eget minne, skrivna ord, bilder eller ens filmer kan bevara henne så som hon är. Det finns bara nu och lite till och sedan aldrig mer.

Älskade fina fantastiska unge.

2 kommentarer

  1. Visst är det märkligt hur fort det går och hur man glömmer. Nuet är så fullt (upp). Kommer ihåg hur jag tänkte att jag skulle vara mer uppmärksam med Ellen men det går inte. Nu fyller Ellen 20 år! om några dagar!
    Kramar

    Carina Mathiasson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *